Stránky

nedeľa 25. augusta 2013

Cesta k vysnívanému telu

Spomeň si na deň keď si sa postavil pred zrkadlo a videl si tam niečo čo už viac nechceš byť. (ak sa tak ešte nestalo, teraz je na to ten pravý čas) Či to už bolo priveľké čudo v tom zrkadle alebo v opačnom prípade tam bolo niečo vychudnuté, povedal si si dosť a tvojím cieľom je teraz dosiahnuť postavu, po ktorej túžiš. Tak teda začal si cvičiť ale výsledky neprichádzajú tak ako si očakával. Čo teda robíš zle? Možno ti pomôžu tieto rady.


Zvýš príjem bielkovín


Strava bohatá na bielkoviny je základom pre budovanie svalov a navyše sa pri takejto strave aj rýchlejšie odbúrava telesný tuk. Čím viac svalov, tak tým aj rýchlejší metabolizmus = rýchlejšie spaľovanie tukov. 

Jedz tuky aby si ich spálil


Ak si sa práve začudoval tak to je dobre, prečo by som mal jesť tuky ak sa ich chcem zbaviť? Ale vec sa má tak, že konzumáciou zdravých tukov napomáhaš spaľovaniu tukov. Sú to práve omega 3 mastné kyseliny, ktoré ti pomôžu zbaviť sa neželaného tuku. Navyše znižujú zápal, zlepšujú trávenie ako aj aktivitu mozgu. Takže pridaj si do svojho jedálnička ryby, orechy alebo rybí olej.

Grapefruit


Nechutí vám? Aj tak si ho dajte. :) Grapefruit je vynikajúci pomocník pri zhadzovaní nechcených kíl. Takisto stabilizuje hladinu inzulínu a zabraňuje vzniku inzulínových špičiek. 

Zníž príjem sacharidov


Snaž sa prijať sacharidy len ráno a po tréningu. V tomto čase sú tvoje rezervy vyčerpané a potrebujú doplniť. Konzumuj nízko glykemické sacharidy ako je hnedá ryža, zelenina, ovsené vločky. Sacharidy s nízkym GI nechajú tvoju hladinu inzulínu stabilnú. No a nakoniec sa vzdaj všetkých sladených nápojov a nahraď ich čistou vodou, čajom alebo kávou.

Okoreň si život


Korenie obsahuje kapsaicín, ktorý je zodpovedný za štipľavosť, ale aj za spaľovanie tukov. Ak chceš teda nakopnúť telo k spaľovaniu tukov, zober si chilli, čierne korenie alebo iné koreniny a pridaj si ich do jedla.
Ďalším spaľovačom je škorica. Táto rastlina je už od dávna považovaná za koreninu a liek. Škorica kontroluje tvoju hladinu inzulínu tak aby zbytočne nevyskakoval hore-dole. So stabilnou hladinou inzulínu nebudeš stále hladný (sacharidy spôsobujú hlad) a zabraňuje premenu sacharidov na tuky. Pridaj si teda do svojich jedál aj škoricu.

Vymeň sladké nápoje za zelený čaj


Zelený čaj je veľmi zdravý pretože znižuje cholesterol a slúži na prevenciu pred vysokým krvným tlakom. Látka v zelenom čaji zaistí zrýchlenie tvojho metabolizmu a takisto zabraňuje glukóze k zmene na tuky. 

Veľa tekutín


Voda je život, drží nás pri živote a podporuje naše zdravie. Vypi teda čo najviac vody počas dňa. 


Strava je veľmi dôležitá ak chceš dosiahnuť svoj cieľ. No netreba zabúdať aj na správne cvičenie. Kombinuj silové, vytrvalostné a takisto aj intervalové cvičenia k získaniu vysnívanej postavy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Get this tabber widget

Za posledných 7 dní

Za posledných 30 dní

Za celé obdobie