Stránky

piatok 11. decembra 2015

Cereálne tyčinky CEREA

Dozvedeli sme sa o nových tyčinkách na našom trhu, ktoré vyrába spoločnosť CEREA. Prečo ich teda nevyskúšat?
Na stránke www.cerealnetycinky.sk nájdete 4 druhy tyčiniek: Raw, NewBar, Tvaroháčik a ovsené FlapJacky.

Tyčinky sú vhodné pre každého, či už športujete alebo nie a vďaka jednoduchému zloženiu bez zbytočných chemikálii sú môžno lepšou voľbou ako bežné sladkosti :) Zopár z nich sme ochutnali, tak ich trocha predstavím. Zľava bezlepkový FlapJack s belgickou čokoládou a kokosom, čokoládový Tvaroháčik, Raw tyčinka SWEET VEGGIE príchuť Mrkva - Banán a New Bar s príchuťou mrkva - zeler.


Obaly majú pekné :) ale dôležité je niečo iné, ideme teda rozbaľovať a ochutnávať.


FLAPJACK s belgickou čokoládou a kokosom - bez lepku 62g


zloženie: Pšenové vločky 34%, maslo, zahustené plnotučné mlieko sladené (mlieko, cukor, laktóza), kokos 9%, pravá belgická čokoláda horká 8% (kakaová hmota, cukor, emulgátor: sójový lecitín aróma: prírodná vanilka), mandle 6%, zlatý sirup (rafinovaná cukrová trstina, prírodný trstinový cukor), sušené mlieko, med, jedlá soľ.

Tyčinka je veľmi chutná, na môj vkus sladká a pripomína mi čokoládové sušienky "cookies". Tým, že je bezlepková je aj krehká a a po rozbalení sa nám hneď na kraji rozpadla.

Tvaroháčik- Čoko 28g


zloženie: Ryžový crispies (ryžová múka, cukor, soľ, jačmenný sladový výťažok, kakaový prášok 4%, emulgátor: sójový lecitín, jedlá soľ), ovsené vločky 21%, invertný sirup, maltózový sirup, repkový olej, sójová múka, sušený cmar  2,8% ,zahustené plnotučné mlieko 2%, (kravské mlieko, cukor, laktóza) tvaroh v prášku 2%,kakaový krém (kakao, rastlinný olej, kakaová pasta, emulgátor: sójový lecitín, aróma) dextróza, ovsená vláknina, okysľovadlo (kyselina citrónová, farbivo: karamel, jedlá soľ).

Ako vidieť v zložení, tyčinka videla tvaroh len z rýchlika. 2% tvarohové prášku ju predsa nespravia tvarohovou. Chuťou mi pripomína bežnú müsli tyčinku. Píšu, že je určená predovšetkým pre deti  vďaka obsahu mliečnych zložiek, ktorých som napočítal 6,8% z celkového podielu tyčinky, čo je asi trocha málo, nemyslíte?

NewBar - Mrkva a zeler 40g


zloženie: Sušená zelenina (mrkva, zeler), ovsené vločky, ryžový crispies, zemiaková vláknina, sójová drť pražená, invertný sirup, rastlinný olej, poleva s jogurtovou príchuťou (neztužovaný rastlinný tuk, trstinový cukor Demerara, sušená srvátka, sušený jogurtový prášok), maltózový sirup, sušený ananás, zahustené plnotučné mlieko.

Ďalšia "müsli" tyčinka, ale v celku chutná. Neviem prečo, ale cítil som tam príjemnú pomarančovú príchuť aj keď v zložení po pomaranči ani stopy. Možno ten kúsok ananásu v spojení s inou chuťou?


SWEET VEGGIE – Mrkva a Banán 50g


zloženie: Tyčinka obsahuje RAW datle 55%*, fairtade RAW banán 14%*, vlašský orech, RAW mrkvu 11%*, RAW mango, škoricu.
*= Certifikovaný BIO produkt

Najmenej zloženia, najdrahšia z ponuky ale aj najkvalitnejšia. Ďatle sú jedným z najvhodnejších zdrojov rýchlych sacharidov, okamžite vám dodajú energiu pre telo a preto je tyčinka vhodná pri vytrvalostných športoch na doplnenie chýbajúcej energie a takisto aj po namáhavom tréningu. Chuť je veľmi sladká a chuťovo v prospech ďatlí.

Aj keď za najkvalitnejšiu tyčinku považujem SWEET VEGGIE, najviac mi chutila tyčinka FlapJack :) Určite odporúčam vyskúšať minimálne tieto dve!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Get this tabber widget

Za posledných 7 dní

Za posledných 30 dní

Za celé obdobie