Stránky

pondelok 13. mája 2013

Silový tréning vs. ženy

Tak milé dámy, tento článok je venovaný len pre vás a budem sa vám snažiť vysvetliť čo môžete docieliť silovým tréningom. Silovým tréningom vaše telo získa symetriu a zviditeľní tie krivky na správnych miestach. Svaly budú pevné a vypracované. Takisto vám dá silu, zdravie, vitalitu a predovšetkým krásne telo. Silový tréning  znižuje riziko zranenia v bežnom živote alebo pri rôznych iným aktivitách.

Nebojte sa ťažkých váh

Tréning pre ženy by sa nemal veľmi líšiť od tréningu pre mužov. Prečo je tomu tak? Máme rovnaké množstvo svalov a pracujú rovnakým spôsobom. Jediný rozdiel sú hormóny. Hormón, ktorý je primárne zodpovedný za rast svalov sa volá testosterón. Mužský organizmus prirodzene produkuje viac tohto hormónu, zatiaľ čo ženy neustále bojujú s estrogénon, hormón ktorý ma za úlohu skladovať tuk. Neznamená to však to, že ste odsúdené k zániku získania svalovej hmoty. Ženský organizmus produkuje oveľa menšie množstvo testosterónu a preto je fyzicky nemožné (neberiem do úvahy podporné látky, ktoré obsahujú testosterón) pre vás docieliť takých svalových štruktúr a objemu ako muži.

Spaľovanie tuku

Silovým tréningom budujeme svalovú hmotu. Čím viac svalovej hmoty získame, tým rýchlejší bude náš metabolizmus a zvýšenie metabolizmu znamená rýchlejšie spaľovanie kalórií. Tvrdenie, že svaly sú ťažšie ako tuk má niečo do seba, ale kilo svalov a kilo tuku je to isté. Rozdiel je v tom, že svaly zaberú menej priestoru ako tuk. Viac svalov vám dovoľuje aj viac jesť bez nabratia neželaných tukov, pretože svaly na rozdiel od tukov sú aktívnym materiálom, ktoré spaľujú kalórie.

Premena svalov na tuk?

Veľa žien sa bojí začať cvičiť, pretože sa boja že keď náhodou prestanú, tak sa im svaly zmenia na tuk. Svaly sa nedajú zmeniť na tuk takisto sa tuk nedá zmeniť na svaly. Takých tvrdení je viac. Napríklad, že zlato sa dá premeniť na mosadz, alebo naopak. Ak je toto pre vás blbosť, taká istá blbosť je aj o svaloch a tuku. Svaly a tuk sú úplne rozdielne typy tkanív. Čo sa stáva často je to, že keď sa niekto rozhodne prestať cvičiť, začne strácať svalovú hmotu kvôli nečinnosti. Preto zlé stravovacie návyky spolu s faktom, že metabolizmus je menej aktívny kvôli strate svalovej hmoty sa vám zdá, že sa svaly premieňajú na tuky. Pravdou však je, že sa svalová hmota stráca a hromadí sa tuk.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Get this tabber widget

Za posledných 7 dní

Za posledných 30 dní

Za celé obdobie